פוליסת אובדן כושר עבודה מטרתה לפצות את הנפגע כאשר הוא שרוי במצב של אי כושר עבודה כתוצאה מתאונה או מחלה. ברצוני לחדד , אין בהכרח קשר בין קביעת הנכות הצמיתה שנקבעה לנפגע ע"י המוסד לביטוח לאומי ולקביעת אי יכולת להשתכר, כלומר יכול להיות מצב שהנפגע מציג אחוזי נכות צמיתה גבוהים שנקבעו ע"י המוסד לביטוח לאומי אך לא איבד יכולתו להשתכר ולהיפך .
מומלץ להיוועץ בעורך דין הבקיא בענף הביטוח לצורך מימוש הזכויות כנגד חב' הביטוח.
משרד עוה"ד סגל & בן ניסים הוביל בהצלחה יתרה תביעות אובדן כושר עבודה כנגד חב' הביטוח.
לבחור עורך דין מנוסה ולהצליח בתביעה!
לשיחת יעוץ אישית עם עורך דין ללא עלות חייג/י 050-4388258
סוגי פוליסות שכיחות:
במרבית הפוליסות כגון: ביטוח מנהלים, ביטוח חיים, קרן פנסיה וביטוח תאונות אישיות יש רכיב פיצוי שישולם לנפגע בעת אובדן כושר עבודה.
בפוליסות הבסיסיות התנאי לתשלום הפיצוי מותנה בנפגע שאיבד יכולתו להשתכר ב 75% ומעלה ובפוליסות מורחבות יותר מספיק שהנפגע איבד את יכולתו להשתכר ב 25% ומעלה כדי לקבל פיצוי. לגבי התניות התשלום בעוד שבפוליסות האיכותיות המקצועיות ישולם הפיצוי לנפגע שאיבד את כושרו לעסוק בעיסוק בו עבד ב 5 שנים האחרונות, לדוג' מבוטח אשר עבד כפסנתרן ואיבד את יכולתו לנגן בפסנתר יקבל פיצוי אובדן כושר עבודה, אף אם הוא יכול לעסוק בעבודה אחרת.
בפוליסות בסיסיות יותר אדם אשר איבד כושרו לעסוק בעיסוק בו עבד ב 5 שנים האחרונות ויכול לעסוק בתפקיד סביר אחר כגון "שומר" למעשה לא איבד לפי תנאי הפוליסה את כושרו לעבוד ולכן לא יקבל הפיצוי.
לצערנו, במקרים רבים אנו עדים כי נפגעים ששילמו במשך שנים פוליסות ביטוח יקרות לא מקבלים את תגמולי הביטוח בעת שנפגעו בעוד שלחב' הביטוח עומדות טענות שונות ומשונות להצדקת אי התשלום.. החל מאי תשלום רציף של תשלומי הפוליסה וכלה בהסתרת מידע בהצהרת הביטוח של המבוטח.
לשיחת יעוץ אישית עם עורך דין ללא עלות חייג/י 050-4388258