רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין     רשלנות רפואית

050-438-8258

צרו קשר

בקרמן אדם 14

ראשל"צ 7534206

רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין    רשלנות רפואית

מאמרים חדשים
רשלנות רפואית (6)
Author picture

רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה מתייחסת, למעשה, לפגיעה שנגרמה לאם או לתינוק במהלך הלידה. מדובר ברשלנות רפואית לכל דבר ועניין. רשלנות כזו עלולה להיגרם עקב אבחון לא נכון של בעיות או סיבוכים הנגרמים במהלך הלידה עצמה, או לחילופין בעקבות ניהול לא טוב של תהליך הלידה עצמו. חשוב להבין כי תינוקות רבים חווים פציעה כלשהי במהלך הלידה. עם זאת, לא כל פציעה נכללת תחת הקטגוריה של רשלנות רפואית בלידה. במדריך זה תוכלו לקרוא ולהבין במדויק על מה מדובר, מה נכלל תחת קטגוריית רשלנות רפואית בלידה, מיהם הגורמים אליהם ניתן ורצוי לפנות וכדומה.
מה מוגדר כרשלנות רפואית בלידה?
קיימים מקרים רבים הנכללים תחת קטגוריית רשלנות רפואית בלידה. הבולטים שבהם הם יילוד תינוק במשקל שעולה על ארבעה וחצי קילוגרם בלידה רגילה (לעומת ניתוח קיסרי), חוסר מתן תשומת לב לסימני מצוקה עליהם מתריע העובר במהלך הלידה, לידה הנעשית במכשירים – כגון לידת ואקום או מלקחיים, העלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לתינוק, מקרים של שיתוק מוחין בעקבות יילוד לא נכון, פרע כתפיים (פגיעה במערכת העצבית של הגפיים), מחסור בנוכחות של רופא מומחה במהלך הלידה וכדומה. מקרים כאלה ומקרים דומים להם עשויים כולם להיכלל בקטגוריה זו, כאשר יש לבקש תחילה הערכה מקצועית מאדם מומחה המבין בעניינים מסוג זה – למשל, עו"ד רשלנות רפואית בלידה.
אבחון מוקדם לקוי
רשלנות רפואית בלידה אינה נגרמת אך ורק ממקרים הקורים במהלך הלידה עצמה. לעיתים, הרופאים מפספסים אבחונים טרם הלידה, שהינם קריטיים ללידה עצמה. אי אבחון של הריון חוץ רחמי, למשל, עלול לגרום לאיבוד העובר, כמו גם לסיכון חייה של האם. בנוסף, קיימים אבחונים העלולים להתפספס גם לאחר הלידה, כגון שאריות של שליה ברחם, העלולות לגרום לדימומים חזקים, שיובילו בתורם לניתוח מיותר ולסיכון חייה של האם. פגיעה בשלפוחית השתן של האם כתוצאה מניתוח קיסרי מהווה גם היא רשלנות, העלולה להוביל לכאבים חזקים וכרוניים באיזור.
מעקב הריון
על מנת למנוע סיבוכים במהלך הלידה עצמה או אחריה, נערכות במהלך ההריון בדיקות שונות, שתפקידן לאשר שלעובר ולאם שלום. בדיקות אלה נקראות "בדיקות מעקב הריון", והן חשובות במיוחד. הרופא האחראי על מעקב ההריון חייב להיות מקצועי, בעל ידע נרחב ועדכני ומיומנות בכל הנוגע לנושא זה. תפקידו לנתח את תוצאות הבדיקות באופן המיטבי, וזאת על מנת לוודא שלא נשקפת לאם או לעובר סכנה, כמו גם לוודא שהעובר לא צפוי להיוולד עם מומים כאלה ואחרים. עם זאת, רופאים רבים לא מחזיקים במומחיות של ניתוח כל הבדיקות למעקב ההריון. במקרה כזה, עליהם להפנות את האם לביצוע חלק מהבדיקות אצל רופא המתמחה באותו תחום רלוונטי, וזאת על מנת להבטיח את שלומה ואת שלום העובר. במידה ולא עשה זאת – הרי שהתרשל במילוי תפקידו.
אבחון מומים בעובר
אבחון מומים בעובר מתבצע בעזרת בדיקת אולטרסאונד פשוטה. עם זאת, תחום זה מועד לפורענות, היות והבדיקה מאפשרת אבחון מומים בעובר, אך חלקם עלולים להתפספס על ידי הרופא המטפל. הבדיקה מסייעת, בין היתר, בגילוי תסמונת דאון ובגילוי מומים במוחו של העובר, כמו גם במערכת הלב, העיכול והשתן שלו. על כן, על הרופא להפגין ידע ומומחיות בכל הנוגע לבדיקה זו, וזאת על מנת לוודא שהכל אכן תקין, ובמידה ולא – לדעת אם מדובר במומים ברי תיקון או לא. במידה ואובחן מום כלשהו, על הרופא לעדכן במהירות את ההורים, וזאת על מנת לתת להם את האפשרות לשקול את כל האופציות שברשותם, בהתאם למצב. יש להבין כי אין בסמכותו של הרופא להחליט החלטות הנוגעות לעובר מבלי להתייעץ עם הוריו ומבלי לעדכן אותם במצבו האמיתי של העובר.
מה כדאי לעשות במקרה של חשד לרשלנות רפואית?
לעיתים, נשים רבות מרגישות כי הן לא מקבלות את האינפורמציה המלאה בדבר ההריון או העובר שלהן. פעמים רבות, מדברים הרופאים בז'רגון מקצועי אותו מתקשים אנשים "רגילים" להבין, וההורים נותרים אובדי עצות. יש להבין כי זכותם של ההורים לשאול את כל השאלות הרלוונטיות בדבר ההריון והלידה, וחובתו של הרופא לענות על כולן באופן מקצועי, אם כי גם באופן מובן, קוהרנטי וסבלני. בכל מקרה בו קיים חשש לטיפול לקוי על ידי הצוות או הרופא המטפל, יש להעלות את החששות בפני הגורמים הרלוונטיים, או לבקש חוות דעת נוספת, ובתנאי שלא תרגישו שאתם "נופלים בין הכיסאות" או שאינכם מבינים לעומק את מצב העובר וההריון.
למי ניתן לפנות במקרה של רשלנות רפואית בלידה?
במקרה בו אתם חושדים ברשלנות רפואית בלידה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בעניינים אלה. חשוב להדגיש כי לא כל עורך דין מתמחה בתחום זה, ועל כן יש לבחור באחד שהינו בעל רזומה נרחב בתחום, ושטיפל במקרים רבים הדומים למקרה שלכם בעבר. עורך דין טוב, המתמחה במקרים של רשלנות רפואית בלידה, יידע כיצד לפעול באופן המקצועי ביותר, ולספק לכם את התוצאות הטובות ביותר במקרה שתבחרו להמשיך לתביעה, או אפילו במקרה שתבחרו להתפשר. על כל אלה ועוד, יוכל להמליץ לכם עורך הדין.
הפרוצדורה אותה יש לעבור בעת התחלת הליכים נגד הרשלנות רפואית
ראשית, יש לפנות לעורך דין המתמחה בעניין זה מהר ככל הניתן. שנית, רצוי לתעד את כל הדברים שאירעו בבית החולים או הדברים שקדמו ללידה, עוד בזמן שאתם זוכרים הכל באופן מדויק. למעשה, רצוי לנהל מעין יומן במהלך ההריון, בו תרשמו הכל למקרה שתזדקקו למידע זה. בנוסף, רצוי שלא להתלונן בבית החולים, על מנת שלא לאפשר לו להכין את עצמו לקראת תביעה פוטנציאלית. כמו כן, חשוב לשמור כל תיעוד רפואי אותו קיבלתם במהלך ההריון, תיעוד באשר לטיפולים שנעשים בגין הרשלנות הרפואית בלידה, קבלות הנוגעות להוצאות עקב הרשלנות הרפואית וכדומה.

לחישוב מיידי של גובה הפיצוי שמגיע לך, או ליעוץ אישי מעו"ד רועי סגל.

טלפון: 073-783-3321      דוא"ל: roysegal.adv@gmail.com

תגיות תוכן

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן