רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין     רשלנות רפואית

050-438-8258

צרו קשר

בקרמן אדם 14

ראשל"צ 7534206

רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין    רשלנות רפואית

מאמרים חדשים
89759310_s
Author picture

רשלנות רפואית בניתוח

במקרים בהם אנו נזקקים, עקב בעיה כזו או אחרת, לניתוח רפואי – אנו נדרשים לתת אמון מלא בצוות המנתח שדואג לנו ברגעים הרגישים, בהם אנו מורדמים, חסרי שליטה לחלוטין וחשופים לסכנות רבות. אנו סומכים על הצוות הרפואי שיהיה המקצועי והזהיר ביותר, שישתמש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ומצפים שהניתוח יעבור בהצלחה ושלא ניפגע כתוצאה ממנו בשום צורה. אכן זה המצב ברוב המקרים, אך לצערנו, קיימים גם לא מעט מקרים של רשלנות רפואית בניתוח, בניתוחים מסוגים שונים ועל ידי צוותים רפואיים שונים. רשלנות רפואית בניתוח עלולה להוביל לפגיעות ברמות שונות, לנכות, ואף למוות. במקרי רשלנות רפואית בניתוח, ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ולזכות בפיצויים המסייעים לנפגע התובע לקיים אורח חיים תקין ולהשתקם אחרי הפגיעה, ובמקרי מוות חלילה, לסייע למשפחה הקרובה ולפצות אותם כספית על אובדן יקירם. כדי למקסם את סיכויי קבלת הפיצויים המגיעים לתובע, מומלץ וכדאי להשתמש בשירותי עורך דין המומחה לענייני רשלנות רפואית, שילווה אתכם לאורך ההליך ויגדיל את סיכויי קבלת הפיצויים המקסימליים המגיעים לכם.

מהי רשלנות רפואית בניתוח
ניתוחים מטבעם הם לרוב הליכים מורכבים וסבוכים שהצלחתם מושפעת מנתונים ומגורמים רבים. הסכנות בניתוח רבות, וקיימות גם בניתוחים הפשוטים ביותר. במהלך ניתוח עלולות לצוץ בעיות רבות וקשיים בלתי צפויים עשויים להתעורר. לא כל בעיה או סיבוך מוגדרים כרשלנות רפואית בניתוח, גם לא תוצאה של מוות. נזק או פגיעה מוגדרים כרשלנות רפואית בניתוח כאשר מתקיים אחד מן התנאים הבאים: לא היה קיים תיאום מספק בין אנשי הצוות השונים במהלך הניתוח (מרדימים, אחיות, מנתחים, טכנאים וכו'), או שהצוות הרפואי לא קיבל את מלוא המידע בדבר הרקע והמצב של המטופל, או כאשר השימוש שנעשה בציוד הרפואי לא נכון או לא מתאים (מדובר גם על מקרים של שימוש בחומרים שהמטופל אלרגי אליהם, למשל).

“הרופא הסביר"
על מנת לקבוע רשלנות רפואית בניתוח, אחד השיקולים המרכזיים של בית המשפט הוא שיקול "הרופא הסביר". שיקול זה משקף השוואה בין התנהלות הצוות הרפואי בניתוח (לכל אורכו ועל כל שלביו) להתנהלות של צוות אחר במצב דומה ובמעמד דומה, תוך בדיקה של הנהלים המקובלים בתחום, של ניתוחים דומים הנעשו בעבר, של ההנחיות השונות ושל הספרות המקצועית הרלוונטית. מצוות מנתח מצופה לנהוג בזהירות הנדרשת, ללמוד היטב את הרקע הרפואי של המטופל ואת מידת התאמתו לניתוח. הצוות הרפואי מחויב ליידע את המנותח מראש על כל הסכנות בניתוח ועל כל הסיבוכים העלולים להתרחש במהלכו או בעקבותיו ולהציע לו את מכלול האפשרויות החלופיות לניתוח, במידה וקיימות כאלה. על פי חוק, מידע זה צריך להינתן במרווח מספק של זמן לפני הניתוח כדי לאפשר למטופל לקבל החלטה מושכלת לגבי הסכמתו מדעת לביצוע הניתוח. חשוב לדעת כי החתמה על טופס הסכמה אינה מהווה ראייה מספקת לקיומה של הסכמה מדעת על פי חוק. כמו כן, יש להנחות ולהדריך את החולה כיצד לנהוג לאחר הניתוח ולמה הוא צריך לצפות.

האחריות לרשלנות רפואית בניתוח
הרשלנות הרפואית יכולה להתרחש בשלבים שונים של הניתוח ועל ידי גורמים שונים עימם בא המטופל במגע. האחריות לרשלנות רפואית בניתוח היא על הגורם שהתרשלותו הובילה לנזק – לדוגמא, את האחריות לרשלנות רפואית בניתוח של מטופל שנפגע כתוצאה מאלרגיה לחומר הרדמה מסוים נושא הרופא המרדים. התביעה יכולה להיות מוגשת נגד הגורם הרפואי הספציפי שהתרשל וכן גם כנגד המוסד הרפואי עצמו (בית החולים, קופת החולים, המרפאה וכו'). תביעה כנגד המוסד הרפואי עצמו עשויה להגדיל את סכום הפיצויים שיקבל התובע. כדאי להתייעץ עם עורך הדין המומחה, שיסייע לכם להחליט כנגד מי להפנות את התביעה.

רשלנות רפואית בניתוח לא הכרחי
כיום, אנשים רבים עוברים ניתוחים שאינם הכרחיים אלא נעשים מטעמי נוחות או אסתטיקה. תחת הקטגוריה של ניתוחים לא הכרחיים ניתן למצוא את המגוון הרחב של הניתוחים הפלסטיים, ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, ניתוחי קיצור קיבה למיניהם וכו. ניתוחים כאלו עלולים להסתיים עם מגוון רחב של נזקים גופניים, נפשיים ואסתטיים. דווקא בניתוחים כאלו, מסוג הניתוחים הבלתי הכרחיים, דורש בית המשפט מהרופא לגלות משנה זהירות ולבדוק היטב האם מדובר במועמד מתאים לביצוע הניתוח ולהציג בפניו את מלוא האפשרויות האלטרנטיביות וההסברים.

תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח
על מנת לתבוע תביעת רשלנות רפואית בניתוח יש להוכיח כי אכן הרופא (או גורם רפואי אחר) לא פעל על פי נורמת "הרופא הסביר". לשם כך יש להיעזר בחוות דעת של רופאים מומחים הבקיאים בנהלים, בכללי הזהירות ובסטנדרטים בניתוחים מסוג זה. את הגישה אל הרופאים המומחים המסוימים שלהם ניסיון במתן חוות דעת יכול לספק עורך דין מומחה לרשלנות רפואית. חוות דעת מתאימה מחזקת ביותר את התביעה משום שנתפסת על ידי בית המשפט כמקור ידע אובייקטיבי ונטול פניות. בחירה בעורך הדין הנכון חיונית להצלחת התביעה ולהגברת הסיכויים לקבל פיצויים גבוהים. עורך הדין הנכון יהיה עורך הדין המנוסה ביותר במקרים של רשלנות רפואית בניתוח, שיוכל לייצג את התובעים מול גורמים כמו חברות הביטוח, גורמים רפואיים והמערכת המשפטית.

פיצויים בתביעת רשלנות רפואית בניתוח
הפיצויים אותם ניתן לדרוש בתביעות מסוג זה מגוונים ומשתנים בהתאם לגודל הפגיעה, לאופייה ולהשלכותיה על חיי התובע. באופן כללי, מתחלקים הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית בניתוח לשני סוגים: פיצוי ממוני ופיצוי בלתי ממוני. פיצוי ממוני ניתן במקרים בהם הנזק שנגרם לתובע הוא נזק כלכלי, למשל אובדן הכנסה, אובדן יכולת השתכרות, הוצאות על טיפול רפואי בעקבות הנזק שנגרם וכו'. הפיצוי הבלתי ממוני ניתן עבור פגיעה בנפש וכאב פיזי הבעייתים לכימות מספרי כלשהו. עורך דין מומחה יסייע לכם להבדיל בין השניים ולהביא את התביעה שלכם למקסימום סיכויי הצלחה בבית המשפט.

לחישוב מיידי של גובה הפיצוי שמגיע לך, או ליעוץ אישי מעו"ד רועי סגל.

טלפון: 073-783-3321      דוא"ל: roysegal.adv@gmail.com

תגיות תוכן

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן