ביטוח תלמידים
מגיל הגן ועד גיל 18, ילדים בישראל מבוטחים בביטוח תאונות אישיות או ביטוח תאונות תלמידים.
ביטוח זה תקף 365 ימים בשנה, והוא מכסה את התלמיד בכל מקרה של תאונה הגורמת לנזקי גוף או נכות, זמניים או קבועים. ההורים הם אלה המשלמים את הפוליסה, כחלק מהתשלום השנתי הקבוע של אגרת משרד החינוך אשר הם מעבירים לגנים או לבתי הספר.מה מכסה הביטוח?
הביטוח מכסה כל נזק הנגרם לגוף בשל תאונה המתרחשת בתוך או מחוץ לכתלי בית הספר, 24 שעות ביממה, כלומר, ללא קשר לזמן השהייה שלו במוסד הלימודים. במקרה של תאונה, הביטוח מעניק לתלמיד זכאות לפיצויים. בין היתר, מדובר בפיצויים במקרה של נכות זמנית (היעדרות מבית הספר וימי אשפוז) או קבועה (מעל 5 אחוז). אם ההורה מצטרף לפעילות רשמית של המוסד החינוכי, בתוך או מחוץ לכתליו, הביטוח חל גם עליו והוא זכאי לפיצויים במקרה של תאונה. בית היתר, הפוליסה רלוונטית במקרה של נפילה מאופניים, פגיעה ממתקן שעשועים, נשיכת כלב, קטטה, כוויה או טביעה.
באילו מקרים הביטוח אינו תקף?
המקרים בהם הביטוח אינו מכסה הם: תאונת דרכים, מחלה שאינה מכוסה בפוליסה, מלחמה, תאונת עבודה, רשלנות רפואית, פעולה צבאית ועבירה מסוג פשע. במקרים אלו הילד יהיה מכוסה דרך ביטוח לאומי.
האם ניתן לתבוע גורמים נוספים במקרה של תאונה?
במקרה ומדובר ברשלנות של המורים בבית הספר, הגננת, העירייה, או כל גורם אחר, ניתן לתבוע גם אותו במקרה של תאונה ובמקביל לביטוח התלמידים. ביטוח התלמידים תקף בלי תלות במי אשם בתאונה (גם אם זוהי אשמת התלמיד).
כיצד מפעילים את הביטוח?
במקרה של תאונה, על התלמיד לפנות למזכירות של המוסד החינוכי בו הוא לומד. לאחר שיקבל מהמזכירות טופס תביעה, ימלא אותו יחד עם הוריו. על גבי טופס התביעה מצויינים פרטי המבטח, אליו אמורים הוריו של התלמיד לפנות, בסיוע בית הספר.
האם הביטוח תקף גם לאחר שנים רבות?
על הביטוח לא חלה תקופת התיישנות, עד שהתלמיד מגיע לגיל 18. אז מתחילה תקופת התיישנות של 3 שנים, במהלכה התלמיד יכול להגיש תביעה לבקשת פיצויים, גם אם התאונה התרחשה שנים רבות לפני כן.
עוד מאמרים
רשלנות רפואית בניתוח
ברפואה הקונבנציונלית התערבות ניתוחית הפכה חלק שבשגרה ונועדה למטרות שונות ומגוונות פשוטות ומורכבות ויכול שמטרתה היא אסתטית, הסרת נקודת חן מציקה או מצילת חיים כגון
תביעות בשל רשלנות רפואית שגרמה לשיתוק מוחין – מה זה אומר?
שיתוק מוחין היא מחלה שנגרמת כתוצאה מאי הגעה של מספיק חמצן למוח של התינוק או העובר.
תביעה: נתנו תרופה בידיעה שהיא גורמת למום בעובר
הורים לילדה הסובלת מפיגור שכלי טוענים לרשלנות חמורה עקב מתן תרופה נגד אפילפסיה לאם בזמן ההריון מבלי לוודא שהיא נוטלת חומצה פולית שיכולה הייתה למנוע
תביעה: חולת אפילפסיה לא הוזהרה מפני הריון – התינוקת נולדה פגועה קשה
תביעה בסכום של מעל 2.5 מיליון שקל הוגשה נגד מספר גורמים רפואיים שטיפלו באם על כך שלא התריעו בפניה כי מצבה הנפשי והתרופות שהיא נוטלת
נפילה בקניון
ביהמ"ש השלום בירושלים פסק פיצויים בגובה 136,479 לתובעת אשר נפלה בקניון ממילא בירושלים, ביהמ"ש השית האחראיות על נתבעת 2 בהיותה נושאת בחובת זהירות כלפי התובעת