בתיק אזרחי פלוני נגד מנורה חברה לביטוח נקבע כי נהג שנפגע בתאונת דרכים ונפגע בראשו פוצע בסכום של כ 1,500,000 ₪.
נסיבות המקרה: הנפגע בשנות ה 50 לחייו איבד שליטה במהלך נהיגה והתנגש ישירות בעץ כתוצאה מהמכה הקשה הובהל באמבולנס לבית החולים כשהוא סובל מחבלות במרבית איברי גופו ובעיקר מאיבוד הכרה עקב חבלת ראש, חבלה בצוואר, בגב, שברים ברגליו הכוללים ירך, ברך במהלך הטיפול הושתל לנפגע עצם, שברים אחרים קובעו על ידי ברגים והוא אושפז במספר מחלקות ובניהן מחלקות אורטופדיה והכירוגיה. כל כן, בית המשפט נקרא להכריע בנזקים אשר נגרמו לנפגע ונכותו התפקודית. בתחום האורטופדי סובל הנפגע בשבר באמה הימנית, מפגיעה קשה של שבר בירך שמאל, משברים בשתי ברכיו הכוללים הגבלה קשה ביכולת התנועה וצלקות בולטות ורגישות בשל הניתוחים אותם עבר על כן, סך הנכות האורטופדית הוערך בכ 50% מחוות דעת בעניין הפלטה שנמצאת בכף היד של הנפגע לא נקבע הערכה חד משמעית שכן יש סיכוי שבמידה ותוסר מצבו הרפואי ישתפר אך יכול להיווצר מצב לפיו הסרת הפלטה תריע את מצב הנפגע.
בעניין הנכות התפקודית של הנפגע העיד הנפגע כי מצבו הרפואי טרם התאונה היה בריא ועסק לפרנסתו מגיל 14 כפחח במוסך שבמרוצת השנים הפך שותף ומשך משכורות גבוהות ואילו לאחר התאונה איבד את כושרו לעבוד שכן אושפז תקופות ומאז סובל מכאבים ובעיקר בהגבלה בתנועות הגפיים, הגבלה בכיפוף עמוד השדרה וצלקות מכוערות ובשל ההגבלה שנותרה בגפיו מתנועע הנפגע בעזרת קביים. אך מחקירתם של אחיו ואשתו של הנפגע עולה כי הנפגע ממשיך להגיע למוסך, עושה סידורים שונים ומעביר רכבים טסטים על כן, התקשה בית המשפט לתת אמון מלא בגרסת הנפגע מה עוד שהפגיעה התרחשה לפני 11 שנים אך הנתבע נמנע מניתוח שיכל להטיב את מצבו ולכן קבע לנפגע 35% נכות תפקודית.
באשר להפסדי שכר מהעבר בעניין הנפגע בית המשפט התקשה לתת אמון בגרסת הנפגע שכן הוא שותף מלא במוסך אך מצהיר על הכנסות נמוכות על כן, גרס בית המשפט כי אין הנפגע מצהיר את כל הכנסותיו ופסק הפסדי השתכרות עבר בסך 600,000 ₪ ובאשר הפסדי שכר עתיד חישב בית המשפט את בסיס הנכות שקבע 35% והעמיד את סך הפסדי ההשתכרות על כ 500,000 ₪.
בעניין הגבלת ניידות טען הנפגע הוא מוגבל להליכה למרחקים קצרים בלבד שכן עושה שימוש תדיר בקביים על כן, עושה שימוש ברכבו הפרטי גם בנסיעות קצרות ביותר. בית המשפט התרשם כי הטיפולים אותם נאלץ הנפגע לעבור הצריכו נסיעות נוספות וקבע פיצוי לנפגע בנושא נסיעות בסך 100,000 ש"ח. בית המשפט הוסיף לנפגע נזק שאינו ממון שכן נכותו היציבה נקבעה בשיעור של מעל 50% והוא אושפז כ 180 ימים בקירוב על כן, פסק בגין סעיף זה כ 200,000 ₪ וסך הפיצוי שנפסק לנפגע עקב הפגיעה הקשה הועמדה על כמיליון וחצי אלף.
נכתב ע"י: עורך דין תאונות דרכים רועי סגל