תאונות עבודה יכולות להתרחש במגוון רחב של נסיבות. תאונות אלו יכולות לקרות במזג אוויר קשה או במקרים של חוסר הקפדה על כללי הבטיחות.
ההתמודדות עם תאונות מסוג זה צריכה להיות הקפדה יתרה באתרי בנייה בארץ על כללי הבטיחות. במקרים רבים של תאונות מסוג זה התוצאה של התאונה היא טרגית מאוד והיא יכולה להסתיים במוות של פועל או במקרה של פגיעה קשה שגורמת לו לנכות באחוז גבוה כך שהוא לא יכול לעבוד יותר ואיכות החיים שלו נפגעת.
פועל נפל ממנוף ונהרג
במקרה בו פועל נופל ממנוף ונהרג הכאב של המשפחה והנזק הנגרם לה גדולים מאוד ואסור לעבור על כך בשתיקה. ההתמודדות הטובה ביותר עם מצב עניינים זה היא ההחלטה לתבוע פיצוי כספי מחברת הבנייה בה עבד הפועל. עורך דין מומחה לתאונות דרכים יכול לסייע למשפחה בהכנת התביעה שלה והצגתה ברגע האמת בבית המשפט. התמודדות עם משפט מסוג זה היא לטווח הארוך ומשפטים בארץ בדיני נזקין יכולים להימשך גם עשר שנים או יותר בשל ערעורים של כל אחד מהצדדים בתביעה, לכן פעמים רבות עדיף להגיע להסכם פשרה בין התובע והנתבע.
פועל נהרג באתר בנייה
ביום בו פועל נהרג באתר בנייה בדרך כלל יוציאו צו סגירה זמני לאתר הבנייה. עורך דין תאונות עבודה יכול להיות מי שידע לייצג את האינטרסים של משפחת ההרוג הכי טוב. עורך הדין ידע לאסוף ראיות בשטח ולעשות שימוש בתחקיר של משרד העבודה ושל המשטרה. במקרה בו נהרג פועל בדרך כלל יש רשלנות פושעת שגרמה לכך. כאשר עורך הדין יכול להוכיח בבית המשפט שהייתה רשלנות באתר הבנייה יכול להיות קל יותר למשפחת ההרוג לקבל פיצוי כספי גבוה יותר לפי פסיקה של בית המשפט. מקרה בו פועל נהרג הוא מקרה שלא צריך לקרות וכאשר הוא מתרחש המשפחה חייבת לעצמה ולהרוג לתבוע צדק עבורו ועבורה. ההתמודדות בבית המשפט יכולה להיות לא פשוטה אבל עורך דין מומחה ידע לתמוך במשפחה מבחינה משפטית ורגשית כך שהיא תשיג את המטרה המשפטית שלה.
עוד מאמרים
מנהל מוסך נפל בעת טיפוס על גג המוסך
חברת הביטוח וחברת צמרת חבות בשיפוי המערער בגין נזקיו המערער הועסק בעת הרלוונטית כמנהל מוסך פחחות
חלוקת אחריות לפיצוי עובד שנפגע באתר בניה
עובד נפגע בתאונת עבודה מהי חלוקת האחריות לפיצוי העובד בין מזמינת העבודה לבין חברת כח – האדם?
נספה בתאונת עבודה בעת הכוונת מנוף
בן מושב נספה במסגרת עבודתו בעת הכוונת עגורן – מנוף של רכבת ישראל בית המשפט חייב את המערערים בתשלום.
פגיעה מטרקטורון
האם תאונת הדרכים מוגדרת כתאונת עבודה כמשמעותה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים?