חשוב לקבל יעוץ משפטי ממשרד עורך דין תאונות דרכים בעל ניסיון ומוניטין עשיר בייצוג נפגעי ענף תאונות הדרכים הן מול חברות הביטוח והן מול ועדות המוסד לביטוח לאומי.
לשיחה אישית עם עו"ד תאונות דרכים חייג/י 050-4388258
כמה כסף תובעים?
מדובר בשאלה הנפוצה ביותר והיא מורכבת מכמה קריטריונים:
בכתבי התביעה בתביעות גוף סכום התביעה לא מצוין ולמעשה נתון לשיקולו של בית המשפט, אשר בסופו של דבר מעריך את הנזק שנגרם לתובע ואת הפיצוי. הסיבה המרכזית לכך היא שלגוף האדם אין מחירון ולכן לא ניתן להעריך את הנזק בוודאות לפני הגשת כתב התביעה ע"י עורך דין תאונות דרכים, וזאת בשונה מתביעות כספיות רגילות.
דוגמה: אדם אשר קיבל פגיעה בדלת הרכב אשר רכש, יכול לגשת למוסך ולקבל את מחיר הדלת המדויק לפי מחירון ואז לתבוע את הפיצוי בגין הנזק שנגרם לו. כלל אצבע מנחה כי לבית המשפט השלום יש סמכות לפסוק עד 2,500,000 ₪ ובמידה ואנו חושבים שנגרם נזק חמור יותר נגיש את התביעה ישירות לבית המשפט המחוזי.
חישוב הפיצויים בתאונת דרכים לפי קטגוריות:
- אבדן כושר השתכרות עבר ועתיד, לרבות הטבות ותנאים סוציאליים על פי דין ו/או על פי הסכם.
- כאב וסבל.
- עזרת הזולת/צד ג'.
- הוצאות רפואיות ו/או הוצאות עבור עזרים נלווים.
- הוצאות בגין שיקום ושיפור מצב רפואי.
- נסיעות.
מה משפיע על סכום הפיצוי בתאונות דרכים:
- גיל הנפגע/ת בתאונת הדרכים והתקופה שנותרה עד לפרישתו/ה לפנסיה
- מידת הפגיעה בכל נפגע/ת בתאונת הדרכים.
- שכר הנפגע
- אופן הפגיעה, אחוזי הנכות וההגבלות ככל שנותרו
חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 הביא לרפורמה יסודית בתחום הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים בישראל. לפני חקיקתו היה תחום זה כפוף לדיני הנזיקין המסורתיים. הקושי המרכזי נבע מכך שהנפגע בתאונה נדרש להוכיח שנזקו נגרם על ידי התרשלותו של הנתבע כדי לזכות בפיצוי. אם גורם הנזק לא התרשל, אם לא ניתן היה להוכיח שגורם הנזק התרשל, אם גורם הנזק לא נמצא, או אם הנזק נגרם באשמת הנפגע עצמו – לא הייתה זכות לפיצוי. חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים נועד להבטיח שכל נפגע בתאונת דרכים יפוצה. לשם כך הוטלה אחריות מוחלטת על כל נהג המעורב בתאונה כלפי הנפגעים בתאונה וחובת ביטוח בגין האחריות הפוטנציאלית וכן בגין נזק שעלול להיגרם לנהג בתאונה עצמית.
תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
לקוחות רבים שואלים את השאלה האם תאונת דרכים יכולה להיות גם תאונת עבודה? ומה עדיף לתבוע?
כאשר מדובר בתאונת עבודה (והנפגע אכן בדק שמדובר בתאונת עבודה), הנפגע חייב למצות את זכויותיו מהמוסד לביטוח לאומי אחרת ייצא נפסד, סכום הפיצוי שהגיע לו מביטוח הלאומי ינוכה מסכום הפיצויים שיקבל מחברת הביטוח חשוב לזכור!
חריגי החוק.
מיהם שאינם זכאים לתבוע על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975?
1. בהתאם לחוק, לא יכוסה מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם [סעיף 7(1) לחוק].
2. אדם שהשתמש ברכב ללא רשות וכן מי שהיה מצוי ברכב ביודעו שנעשה שימוש כאמור לא יהיו זכאים לפיצוי על-פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 [סעיף 7(2) לחוק]. ניזוקים אלו יוכלו לתבוע לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], אם כי תביעה זו הנה קשה במיוחד לאור העקרון הטבוע בתקנת הציבור "מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה". נציין, כי במידה וחלילה קיפחו את חייהם המשתמש ברכב ללא רשות ו/או מי שהיה מצוי עמו ביודעו שנעשה שימוש כאמור, יוכלו התלויים בהם לתבוע את "קרנית" בשל נזקיהם. היורשים לא יוכלו לעשות כן (סעיף 7ב. לחוק).
3. נהג שביום התאונה נהג ללא רישיון נהיגה בתוקף, לא יהא זכאי לפיצויים על-פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, למעט נהג שרישיונו פקע אך ורק מחמת אי תשלום אגרה [סעיף 7(3) לחוק].
יחד עם זאת יוכל הנהג לתבוע בעילה נזיקית את האחראי לתאונה, במידה וקיימת עילה נזיקית כנגדו (על כך ניתן לקרוא באתר בתביעות נזיקין). נציין, כי במידה וחלילה קיפח את חייו המשתמש ברכב ללא רישיון נהיגה בתוקף, יוכלו תלוייו לתבוע את "קרנית" בשל נזקיהם. היורשים לא יוכלו לעשות כן (סעיף 7ב. לחוק).
4. מי שהרכב שימש לו או סייע בידו לביצוע פשע. במידה וחלילה קיפח את חייו המשתמש ברכב ששימש לו או סייע בידו לביצוע פשע, יוכלו תלוייו לתבוע את המבטחת או את "קרנית" בשל נזקיהם, בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה. היורשים לא יוכלו לעשות כן (סעיף 7ב. לחוק).
5. נהג שביום התאונה נהג ללא תעודת חובה בת תוקף ו/או נהג עם תעודת חובה שאינה מכסה אותו (נהג נקוב בשם) [סעיף 7(5) לחוק]. יחד עם זאת קיים חריג, לפיו במידה והנהג לא ידע ולא יכול היה לדעת שפוליסת הביטוח אינה מכסה אותו, כי אז יוכל הנהג לתבוע על-פי חוק זה את "קרנית".
נציין, כי במידה וחלילה קיפח את חייו המשתמש ברכב ללא תעודת ביטוח בתוקף, יוכלו תלוייו לתבוע את "קרנית" בשל נזקיהם. היורשים לא יוכלו לעשות כן (סעיף 7ב. לחוק).
6. בעל רכב או מחזיק ברכב, שהתיר לאדם אחר לנהוג בו, כשאין לו ביטוח או כשאין לו ביטוח המכסה את הנהג הנ"ל וזה שהתיר את הנסיעה נפגע באותה נהיגה, בין בהיותו בתוך הרכב ובין מחוצה לו [סעיף 7(6) לחוק]. יצוין, כי במידה ונהג הרכב, אשר התירו לו לנסוע, לא ידע ולא יכול היה לדעת שאינו מבוטח, כי אז יהא זכאי לתבוע את "קרנית".
נציין, כי במידה וחלילה קיפח את חייו בעל הרכב או מחזיק הרכב שהתירו את השימוש ברכב כאמור, יוכלו תלוייו לתבוע את הנהג הלא מבוטח שגרם לתאונה הקטלנית וכן את "קרנית" בשל נזקיהם. היורשים לא יוכלו לעשות כן (סעיף 7ב. לחוק).
* נציין, כי הנוסעים בכלי הרכב כאמור בסעיפים 2 – 6 לעיל וכן הולכי רגל שנפגעו מהרכבים הללו (בכפוף לסייגים המצוינים לעיל) יוכלו לתבוע על-פי חוק זה, אף שהנהג לא יוכל לעשות כן. הנוסעים והולכי הרגל יתבעו במקרים כאלו את "קרנית" (במקרים לפי סעיף 4 לעיל יוכלו הנפגעים הללו לתבוע את המבטחת או את "קרנית" בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה).
7. אדם שנפגע בפעולת איבה לא יוכל לתבוע על-פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, אף במידה ונסיבות האירוע נכנסות, כביכול, להגדרת "תאונת דרכים" כפי שתובא בהמשך. נפגע כזה יוכל לתבוע מכוח חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, התש"ל-1970 (ראה מדריך באתר).
8. כל אדם שניזוק כתוצאה ממקרה שאינו נכנס לגדר חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, כפי שיפורט בהמשך
משרד עורך דין תאונות דרכים סגל מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים מכל סוג לרבות נהגי רכב, נהגי אופנוע, נוסעים, הולכי רגל, נוסעי אוטובוס, רוכבי אופניים וכל אדם אשר נפגע כתוצאה מתאונת דרכים, קלה או קשה.
תוך כמה זמן אקבל את הפיצוי כתוצאה מהתאונה?
א. כאשר מדובר בתאונה קלה קיימת אפשרות לניהול מו"מ מול חברת הביטוח, על כן, סכום הפיצוי יכול להתקבל תוך מספר חודשים וזאת כל עוד לא התעוררה בעיה בעניין החבות.
ב. מקרים בהם פגיעות הגוף מורכבות – תביעה עשויה להתארך מעבר לשנה וזאת לצורך הוכחת הנכות הרפואית שנותרה לנפגע כתוצאה מהתאונה, בכפוף לשאלת החבות.
תשלום תכוף
תשלום תכוף הוא סעד זמני ולמעשה הוא מקדמה כספית מטעם חברת הביטוח שנועדה לפצות את הנפגע כסעד מידי עבור אובדן השתכרות, רכישת תרופות, תשלום הוצאות וכד', ויכול להינתן טרם התבררה התביעה בבית המשפט ולעיתים אף טרם הגשת התביעה.
כיצד ניתן לקבל את התשלום התכוף?
הבקשה לדרישת תשלום מחברת הביטוח איננה הליך פשוט ויכולה להסב נזק ממשי לתובע אשר אינו בקיא בענף תאונות הדרכים ואינו מודע להיקף הפיצוי המגיע לו עובר התאונה.
כאשר חברת הביטוח מסרבת לשלם למרות הפגיעה בתאונת דרכים את התשלום התכוף המגיע לו ניתן לפנות לבית המשפט באמצעות עורך דין כדי שיאשר את תשלום הסעד הזמני אם השתכנע כי קיימת זכות לקבלת פיצויים, כמשמעותה בחוק. בית המשפט יטה לאשר הסעד הזמני, כל עוד לא הטיל ספק במהימנות וחיוניות הבקשה.
חשוב לציין שבמסגרת התיקון לחוק הפיצויים האחריות לטיפולים הרפואיים הכלולים בסל הבריאות הועברה לקופות החולים על כן, בטרם יפנה התובע לחברות הביטוח עליו למצות הטיפולים מול קופ"ח.
תאונת דרכים היא אירוע טראומטי ולא צפוי אשר מסתיים לעיתים רבות בפציעות של המעורבים בהם. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 חוקק בראש ובראשונה להקל על הנפגעים וקובע כי כל אדם שנפגע עקב שימוש ברכב זכאי לקבל פיצוי על נזק פיזי ונפשי שנגרם לו עקב התאונה, האומנם?
חשוב לזכור! מטרתם העיקרית של חברות הביטוח היא רווחים $$$ לצורך כך, מעסיקות חב' הביטוח את מיטב עורכי הדין, יועצים משפטיים, רפרנטים, מסלקי תביעות וכו' אשר לרוב בעלי ניסיון רב בניהול מו"מ בין כותלי בית המשפט ומחוצה לו, שלא משאירים סיכוי לאדם שאינו מתמצה בניהול תיקי תאונות דרכים ובנפתולי החוק. משרד עו"ד רועי סגל בעל ניסיון רב בייצוג נפגעים בתאונות דרכים (פלת"ד) ומתמחה בהשגת פיצויים גבוהים, כאשר הדגש הוא טיפול יעיל ומהיר בתביעות.
משרד עורך דין רועי סגל מייצג בתיקי תאונות דרכים שמוגדרות כתאונות עבודה מול וועדות המוסד לביטוח לאומי לקביעת דרגת נכות וקבלת הפיצויים במהירות ויעילות, ומטפל בין היתר בחבלות שנגרמו עקב פגיעות אורטופדיות, נוירולוגיות ופגיעות גוף שונות בדגש על פגיעות ראש, צוואר ,גב וגפיים.
לשיחה אישית עם עורך דין תאונות דרכים חייג/י 050-4388258