החיים לא הוגנים ולא צודקים בניגוד לכל אמונה בריאה. בחיים קורים דברים שאסור שייקרו כמו למשל תאונות דרכים ותאונות עבודה.
בישראל מתרחשות מדי שנה עשרות ואפילו מאות תאונות עבודה באתרי בנייה שונים. האבסורד הוא שיחסית קל למנוע את התאונות האלו על ידי שמירה על כללי הבטיחות הנהוגים על פי משרד העבודה והרווחה. ברוב אתרי הבנייה בארץ לא שומרים על כללי הבטיחות ועל אבזור הפועלים באביזרי בטיחות כמו קסדות למשל ולכן תאונות רבות קורות שלא לצורך.
פועל נפל ממנוף ונהרג – מה עושים עם זה?
כאשר קורה מקרה מצער וטרגי מאוד בו פועל נופך ממנוף ונהרג יש להפיק לקחים באתר הבנייה על מנת שלא יקרו בו יותר תאונות. ברוב המקרים כאשר מקרה טרגי כזה קורה המשטרה תפתח בחקירה על גרימת מוות ברשלנות ובמקרים מסוימים משרד העבודה יוציא צו סגירה זמני לאתר הבנייה. משפחתו של הפועל היא זאת שצריכה להתמודד עם הטרגדיה והיא רשאית לפי חוק לדרוש פיצוי כספי מחברת הבנייה בה הפועל עבד. היא יכולה לעשות זאת על ידי הגשת תביעה בבית דין אזרחי.
פועל נהרג באתר בנייה – למה כדאי לדרוש פיצוי כספי?
מקרה בו פועל נהרג באתר בנייה הוא מקרה שאסור שהוא יקרה אבל הוא קורה יותר מדי. כאשר משפחתו של הפועל נותרת ללא האדם היקר עוגמת הנפש שלה גדולה מאוד ולא יודעת גבול. לצער הרב של המשפחה מצטרפת חוסר היכולת להתפרנס כי הפועל היה המפרנס העיקרי. במקרה מסוג זה משפחתו של הפועל יכולה לתבוע פיצוי כספי מחברת הבנייה בגין רשלנות ונזק רגשי, כספי ופיזי. על המשפחה לפנות לעורך דין מומחה לתאונות עבודה ולוודא שהוא ייצג אותם ואת האינטרסים שלהם בבית המשפט. עורך דין זה יוכל לספק את השירות הטוב ביותר למשפחתו של הפועל ולאפשר לה לזכות לפיצוי כספי נרחב.
מומלץ לפנות לעורך הדין זמן קצר ככל הניתן לאחר שקרתה התאונה כי אז יותר קל לעורך דין לאסוף ראיות בשטח ולראיין עדים שיכולים לתמוך בטענות התביעה.
עוד מאמרים
מנהל מוסך נפל בעת טיפוס על גג המוסך
חברת הביטוח וחברת צמרת חבות בשיפוי המערער בגין נזקיו המערער הועסק בעת הרלוונטית כמנהל מוסך פחחות
חלוקת אחריות לפיצוי עובד שנפגע באתר בניה
עובד נפגע בתאונת עבודה מהי חלוקת האחריות לפיצוי העובד בין מזמינת העבודה לבין חברת כח – האדם?
נספה בתאונת עבודה בעת הכוונת מנוף
בן מושב נספה במסגרת עבודתו בעת הכוונת עגורן – מנוף של רכבת ישראל בית המשפט חייב את המערערים בתשלום.
פגיעה מטרקטורון
האם תאונת הדרכים מוגדרת כתאונת עבודה כמשמעותה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים?