רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין     רשלנות רפואית

050-438-8258

צרו קשר

בקרמן אדם 14

ראשל"צ 7534206

רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין    רשלנות רפואית

מאמרים חדשים
עורך דין רועי סגל (15)
Author picture

תאונות עבודה – מורה שלקתה במחלת ריאות כרונית תבעה את משרד החינוך על שימוש בגיר

בית משפט השלום בתל אביב נקרא להכריע האם נזקים שנגרמו למתלוננת נגרמו לה כתוצאה מעבודתה כמורה. המורה ילידת שנת 1954 הועסקה במשרד החינוך בבית הספר יהלום עד שנת 2000 לאחר שפרשה לפנסיה מוקדמת בשל מצב רפואי לקוי, המורה טענה בכתב התביעה כי עשתה שימוש תדיר בגירים לצורך כתיבה על הלוח לפרק זמן של שנים ארוכות, לטענתה חלתה עקב החשיפה הממושכת לגיר במחלת ריאות "גרנלומתית"  שנוצרת מחשיפה לזיהום כרוני שמקורו חומר הסילקה המצוי בגירים.

הנתבעות בכתב ההגנה ביקשו למחוק את כתב תביעה של המורה מאחר ולא הצליחה להוכיח קשר סיבתי או קשר רפואי בין המחלה ממנה היא סובלת לאבק הגירים בהם השתמשה,  הנתבעות הסתמכו על מחקר שנערך בשנת 1995 ועסק ב55 חולים שסבלו ממחלת ריאות בה לקתה המתלוננת אך רק 3 מתוכם היו מורים אשר נהגו לעשן באופן קבוע, עוד עלה מתוצאות המחקר כי 4 חולים אחרים שלקו במחלת הריאות אינם מורים ובכל זאת נמצא סילקה בריאותיהם על כן, לא הוכח קשר כי גרגירי הסילקה נמצאים בשכיחות גבוהה יותר בקרב מורים מאשר לאוכלוסיות אחרות.

על כן. המורה שנדרשה להוכיח בתביעתה כי מחלתה נגרמה לה בגין הכתיבה בגירים עברה מספר בדיקות פתלוגיות  בהם נלקחו  דגימות מריאותיה של המורה ובסופו של יום סברו הרופאים המומחים כי לא הוכח בסבירות גבוהה יותר מ 50% כי מחלתה של המורה היא תוצאה של נשימת חומר זר.

בית המשפט יישר קן עם דעות המומחים וסבר כי אומנם חומר הסילקה קיים בגירים אך לא שלל היעדר קשר סיבתי שכן בעולם מקרים רבים בהם חולים חלו במחלת ראות "גרנלומתית" מבלי שנחשפו לחומר הסילקה. עוד גרס בית המשפט כי לא ניתן להתעלם ממחקרים רבים אחרים שבדקו בשדקו את הקשר בין מורים למחלות ריאה אך לא נמצא קשר. על כן, בית המשפט סבר כי לא הוכח קשר בית מחלת הריאות ומקצוע ההוראה.

בתביעתה של המורה לפיצוי בשל הפסדי השתכרות בחן בית המשפט את המקרה ואת טענות המורה לפיה פרשה ממקום עבודתה כדי להשתלב בעבודה אחרת, בעניין זה סבר בית המשפט כי ספק אם בכוונתה של המורה היה לחזור למעגל העבודה אף באופן חלקי והכריע כי אומנם המורה יצאה לפנסיה בריאותית מוקדמת אך לא היה קשר למחלה ממנה סובלת שכן מחלת הריאות התגלתה שנתיים לאחר פרישתה מהעבודה.

אם זאת סבר בית המשפט כי גם ובמידה רצתה לחזור המורה לעבודה היא שרויה היום במצב בריאותי המקשה זאת עליה על כן, סבר כי המורה זכאית לפיצוי בגין הפסד השתכרות בסך 70,000 ₪, פיצוי עבור עזרת צד ג' בסך 70,000 ₪ ופיצוי בגין כאב וסבל על סך 100,000 ₪, וסה"כ העמיד גובה הפיצוי לטובת המורה על סך 240,000 ₪.

לקריאת עוד מאמרים בנושא עורך דין תאונות עבודה לחץ כאן

לחישוב מיידי של גובה הפיצוי שמגיע לך, או ליעוץ אישי מעו"ד רועי סגל.

טלפון: 073-783-3321      דוא"ל: roysegal.adv@gmail.com

תגיות תוכן

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן