רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין     רשלנות רפואית

050-438-8258

צרו קשר

בקרמן אדם 14

ראשל"צ 7534206

רועי סגל משרד עורכי דין
עורך דין    רשלנות רפואית

מאמרים חדשים
תאונות דרכים (4)
Author picture

תאונות תלמידים

כל הורה מסור יודה שמרגע שזכה לתואר אבא או אמא, הילדים עומדים בראש מעייניו. הדאגה לשלומם וביטחונם של הילדים מעסיקה הורים רבים בכל שעות היממה, במיוחד כאשר ילדיהם מתחילים ללמוד בבית הספר. הילדים נמצאים שלא בחזקת משפחתם במשך שעות ארוכות, וחשופים לסכנות רבות: חבלות כתוצאה מקטטה בבית הספר, פגיעה גופנית כתוצאה מתאונה בכיתה, תאונה בדרך למוסד הלימודים, או אפילו פציעה במסגרת שיעור חינוך גופני.
הורים רבים אינם מודעים לכך שילדים ובני נוער הלומדים במוסדות החינוך בארץ מבוטחים בביטוח תאונות אישיות לתלמידים. ביטוח זה, הנקרא גם ביטוח תלמידים או ביטוח תאונות תלמידים, מעוגן בחוק הבריאות הממלכתי. על פי חוק זה, משרד החינוך מחויב לבטח כל תלמיד שחוק חינוך חובה חל עליו, כלומר החל מגיל 3 ועד להגיעו לגיל 18. מכך ניתן להבין כי ילדי הגן, ילדים הלומדים בבית ספר יסודי וגם תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים מבוטחים כולם בביטוח תאונות תלמידים. התשלום על הביטוח נגבה מההורים בכל שנת לימודים, על ידי העירייה או הרשות המקומית, ומהווה חלק בלתי נפרד מסל תשלומי החובה למוסד הלימודים.
מהו ביטוח תאונות תלמידים
מטרת פוליסת הביטוח הינה לכסות כל תאונה אשר בגינה לא יקבל הקטין פיצוי כספי במסגרת הסדר אחר המעוגן בחוקי מדינת ישראל. הגדרתה הרחבה של פוליסת הביטוח מביאה לכך שהיא מכסה תאונות תלמידים שהתרחשו במגוון מקומות וכמעט בכל זמן. כלומר, ניתן לדרוש פיצוי כספי על תאונה שארעה גם מחוץ לכותלי בית הספר ולא בשעות הלימודים, כולל בימים בהם המוסד החינוכי אינו פעיל (כגון שבתות, חגים וימי חופשה).
כלומר, גם התאונות השכיחות ביותר מכוסות על ידי ביטוח תאונות תלמידים. כך לדוגמא, פציעה המתרחשת בעקבות נפילת חפץ בבית, מזכה את התלמיד בכספי פיצויים מחברת הביטוח. יתרה מזאת, גם תאונה שארעה מחוץ לגבולות המדינה, בעת שהות הילד בחו"ל, היא עילה לדרוש מחברת הביטוח תשלומי פיצויים. גם במידה והפגיעה נגרמה באשמתו של אדם או גוף מסוים, ממנו ניתן לתבוע ממנו דמי נזיקין, עדיין יכול הילד או הנער לקבל כספים גם מפוליסת ביטוח תאונות תלמידים.
חריגים בפוליסת הביטוח
על אף הגדרתה הרחבה של פוליסת ביטוח תלמידים והכיסוי הגדול שהיא מעניקה למבוטחיה, עדיין קיימים אירועים שאינם מזכים את הנפגע בתשלומי פיצויים. אירועים אלה מצוינים ברשימת חריגים, כנהוג בכל פוליסת ביטוח. הפוליסה על פי הגדרתה אינה מעניקה פיצוי כספי בגין מקרים אשר מכוסים בביטוח אחר מתוקף החוק במדינה. כלומר, אם כבר קיים הסדר ביטוחי לתאונה שארעה לילד, הוא יכול לדרוש את כספי התאונה מהביטוח הקיים ולא מביטוח תאונות תלמידים.
דוגמא למקרה חריג הינו תאונת עבודה. באם קטין עובד נפצע כתוצאה מפעילות שביצע במסגרת עבודתו, ניתן לדרוש פיצויי כספי כחוק מהמוסד לביטוח לאומי, אך לא יתקבלו כספים נוספים מביטוח התלמידים. גם מחלה, שאינה נובעת מתאונה, אינה מכוסה על ידי פוליסת תאונות תלמידים. דוגמאות לחריגים נוספים הינם: תאונת דרכים, נזק שנגרם מטיפול רפואי, פציעה במסגרת פעילות צבאית, או פגיעה כתוצאה ממלחמה או פעולת איבה. בנוסף, על תביעה בנושאי תאונות תלמידים חלה התיישנות של 3 שנים, ולכן חברת הביטוח תדון בתביעה רק עד שיגיע התלמיד לגיל 21.
רשלנות המוסד החינוכי
ללא כל קשר לחובה לבטח את התלמידים, למוסדות הלימוד יש אחריות על שלומם וביטחונם של הילדים והנערים השוהים בהם. אל לנו לשכוח שמדובר בקטינים, שנמצאים בבית הספר או בגן מידי יום ביומו, ולכן לצוות החינוכי ולהנהלה יש תפקיד בשמירה על בריאתם ושלמותם הגופנית. חלק מתפקידיהם של המורים או המשגיחים הינו לפקח על המתרחש בכיתות הלימוד ובשטחי בית הספר, לוודא כי הציוד בו משתמשים תקין ובטיחותי וכי התלמידים לא חשופים לסכנות ופגיעות אלו או אחרות.
כשחלילה מתרחשת תאונה בשטח בית הספר, יש לבחון האם הדבר נגרם גם בשל רשלנותו של המוסד החינוכי. לדוגמא, אם ילד נפצע כתוצאה מנפילת ציוד אשר לא היה מעוגן כהלכה, ייתכן ומדובר ברשלנות של בית הספר. על הצוות היה לבדוק את תקינות הציוד ובטיחותו ולפעול לתיקון ציוד שנמצא במצב לקוי. במקרה זה ניתן לתבוע כספים גם מהגוף החינוכי או הרשות האחראית עליו, בנוסף לפיצויים המגיעים מפוליסת תאונות תלמידים. מסיבה זו, מומלץ להיעזר בעורך דין מומחה אשר הידע המקצועי שברשותו יכול לסייע בהשגת סכום הפיצוי המרבי המגיע לתלמיד על פי חוק.
כיצד לפעול במקרה של תאונת תלמידים
על מנת להגיש תביעה לחברת הביטוח במקרה של תאונת תלמידים, יש להצטייד במסמכים, קבלות והוכחות מתאימות. יש לפנות לחברת הביטוח ולבקש עותק של הפוליסה, טופס הודעה על תאונה וטופס תביעה. כמו כן, מומלץ לשמור העתקים של כל המסמכים הרפואיים הקשורים בתאונה, בהם גם חוות דעת רפואיות וקבלות על רכישת תרופות או טיפולים. בנוסף, כדאי לרכז את פרטיהם של העדים לתאונה ואף לצלם את המקום בו ארעה, אם הדבר אפשרי. כל מידע שנאסף מקל את ההתנהלות בעת הגשת תביעה.
בכל מקרה בו ארעה תאונה לילד או נער, שהביאה לפגיעה בגופו, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין לפני הגשת תביעה. עורך דין מנוסה הבקיא בדינים הקשורים לנזיקין ובענייני תאונות תלמידים ידע להנחות את הקטין ואת משפחתו לגבי המשך התנהלותם מול חברות הביטוח והמוסד החינוכי. עורך הדין יבחן את פרטי התאונה, ויסיק מכך מי הם הגופים האחראים, אילו פוליסת ביטוח מכסות את המקרה ואיזה מסמכים או תיעוד חשובים לצורך התביעה. ייעוץ של עורך דין יגדיל את סיכוייו של התלמיד לקבל את מלוא הפיצויים הכספיים המגיעים לו בגין התאונה שעבר.

לחישוב מיידי של גובה הפיצוי שמגיע לך, או ליעוץ אישי מעו"ד רועי סגל.

טלפון: 073-783-3321      דוא"ל: roysegal.adv@gmail.com

תגיות תוכן

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן