מתי אפשר לתבוע בתי ספר על תאונות תלמידים?
מכורח המציאות כל הורה חייב לשלוח את הילדים שלו לבית הספר ולמסגרות חינוכיות שונות.
לפי חוק חינוך חובה כל ילד שמלאו לו 6 שנים חייב ללכת לבית הספר וזה בכלל לא נתון לבחירה או לשיקול שלנו ההורים. כאשר אנחנו שולחים מדי בוקר את הילדים שלנו לבית הספר אנחנו עושים זאת מתוך אמונה וביטחון שהצוות החינוכי ישמור על הבטיחות שלהם בזמן הלימודים. למרבה הצער פעמים רבות הצוות החינוכי יכול להתרשל בשמירה על ביטחון הילדים שלנו וכך יכול להיווצר מצב בו הילדים מעורבים במהלך יום הלימודים בתאונות בעלות דרגת חמרה משתנה. תביעות תאונות תלמידים הן האפיק המשפטי שאליו כדאי לנו לפנות כאשר הילדים שלנו מעורבים בתאונה בזמן שהם תחת האחריות של משרד החינוך והצוות החינוכי בבית הספר.
מתי אפשר לתבוע בתי ספר על תאונות תלמידים?
ניתן לתבוע בתי ספר בגין תאונות של תלמידים בכל מקרה בו קיים חשד סביר שהצוות החינוכי בבית הספר תרם לתאונה או לא עשה די בשביל למנוע אותה. במקרים של חדש לרשלנות של הצוות החינוכי בשטח תביעות תאונות תלמידים הן דבר חשוב שגם מסייע לנו ולילד שלנו לקבל פיצוי כספי לשם מימון טיפול רפואיים והכרה בסבל שלו ושלנו וגם לשם מניעה של תאונות דומות. במהלך התביעה ההוכחה של רשלנות הצוות החינוכי או האשמה שלהם בגרימת התאונה היא עלינו כצד התובע. חשוב לציין שתביעות אלו מתנהלות בבית דין אזרחי ולא בבית דין פלילי.
האם ניתן לתבוע גם מפעילי חוגים על תאונות תלמידים?
יש אפשרות להגיש תביעות תאונות תלמידים לא רק נגד משרד החינוכי ומסגרות חינוך פורמליות אלא גם נגד מסגרות של החינוך המשלים כמו חוגי העשרה לילדים. כאשר אנחנו שולחים את הילדים שלנו לחוגים שונים כמו חוג רכיבה על סוסים, חוג שחייה, חוג כדורגל או חוג יצירה המדריך בחוג ובעל החוג אחראים על הבטיחות שלהם ועל מניעת תאונות מיותרות. במקרה של תאונה אנחנו רשאים מבחינה משפטית לתבוע את מפעיל החוג ומי שאחראי על המתחם בו החוג התקיים לשם קבלת פיצוי הולם.