תאונות הדרכים בישראל נפוצות מאוד ומתרחשות על בסיס יומיומי. עבור רוב האנשים שנפגעו בצורה כזו או אחרת בתאונת דרכים מדובר באירוע טראומתי וקשה להתמודדות, שנוסף על השיקום הנפשי והגופני הנדרש מצריך טיפול גם בנושא המשפטי. במידה והנפגע מעוניין לדרוש מחברות הביטוח פיצוי כלכלי עבור הנזק שנגרם לו, עליו לעבור תהליך מורכב של הגשת תביעה והוכחת הנזק מול חברות הביטוח. לייעוץ בקבלת ההחלטה האם להגיש תביעה לפיצוי או לא, ולליווי משפטי לכל אורך התהליך וההתנהלות מול חברות הביטוח, יש לפנות לייעוץ של עורך דין תאונות דרכים מומחה ובעל ניסיון, שיקל על התהליך המורכב ויגדיל את סיכויי ההצלחה וקבלת הפיצויים.
כיצד לפעול מיד לאחר תאונת דרכים
על פי החוק בישראל, חברת הביטוח מחויבת לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרה שנגרם להם נזק. למרות זאת, המצב הקיים הוא שההליך הבירוקרטי לקבלת פיצוי זה סבוך ומקשה על הנפגעים. לכן, חשוב לפעול נכון על מנת להקל על עצמנו את ההתנהלות מול חברות הביטוח. השלב הראשון הוא החלפת פרטים, מיד לאחר התרחשות התאונה – פרטי הנהגים המעורבים, כתובות ומספרי טלפון, ופרטי פוליסות הביטוח שלהם. במידה ומדובר בתאונה של נהג בודד, ללא מעורבות של כלי רכב אחרים, חשוב מאוד לאסוף הוכחות חיצוניות לקיומה של התאונה – דו"ח מד"א, תמונות, שמות של עדים לתאונה וכדומה. בכל מקרה, חובה לתקן את הרכב במקום מסודר ולשמור את הקבלה, שכן היא מהווה הוכחה לגודל הנזק הנגרם לרכב ולנזק הכלכלי הנלווה. ברגע האפשרי הראשון יש להתקשר לחברת הביטוח ולמשטרת התנועה ולדווח על התאונה. חשוב מאוד לוודא כי לא יהיו סתירות בין הגרסאות הנמסרות כדי להימנע מבעיות בהמשך בעת הוכחת התביעה מול חברת הביטוח. מומלץ כבר בשלב זה ליצור קשר עם עורך דין תאונות דרכים שידריך ויסייע לכם בשלבים הראשונים.
טיפול רפואי בנזק מתאונת דרכים
לעיתים קרובות, נפגעי תאונת דרכים פועלים באופן מוטעה מול המערכת הרפואית משום שהם מאמינים שיש בכך כדי להגדיל את גובה הפיצוי אותו יקבלו מחברת הביטוח. כך הם מושכים את חופשת המחלה לזמן ארוך בהרבה מהזמן ההגיוני ביחס לחומרת הפגיעה, הולכים לטיפולים פרטיים יקרים שלא בהמלצת הרופא, אוספים כמויות גדולות של מסמכים רפואיים שלא בהכרח מחזקים את תביעתם וכו'. התנהלות מוגזמת שכזו לא רק שאינה תורמת בסיכויי ההשגה של פיצוי גבוה אלא עלולה אף לפגוע משום שמייצרת מצג של חוסר אמינות. חשוב לקבל טיפול רפואי סביר, לגיטימי ואמין. ליווי של עורך דין תאונות דרכים מהרגע הראשון יסייע לכם בבחירת הטיפול הרפואי המתאים ביותר, שיאפשר לכם להשתקם כראוי וכן יהיה קביל מבחינת חברת הביטוח, ובכך תימנעו מהוצאות מיותרות ותגדילו את סיכויי קבלת הפיצויים המגיעים לכם.
חשיבות עורך דין תאונות דרכים
גם אם נדמה ברגעים הראשונים כי מדובר בתאונת דרכים קלה, לעיתים עם הזמן מתגבשים נזקים משמעותיים לנפש ולגוף בעקבות התאונה, שמשפיעים על שגרת החיים, ולעיתים מובילים לאובדן כושר עבודה, נזקים כלכליים נלווים ועוד. לכן, חשוב לא להיות שאננים ולהיוועץ עוד בתחילת הדרך בעורך דין תאונות דרכים מומחה. עורך דין כזה הוא בעל ניסיון רב בתחום ובקיאות רבה בעולם המשפטי הרלוונטי כמו גם בעולם הרפואי, ויוכל להעניק ליווי וייעוץ לאורך כל ההתנהלות מול חברת הביטוח ולהגדיל את סיכויי ההצלחה וגובה הפיצוי המתקבל לבסוף. חברות הביטוח מערימות על הנפגעים מכשולים בירוקרטיים, מקשות ככל יכולתן על התובע ומבלבל להתמודד איתם ללא עזרה משפטית מקצועית. כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה, חשוב לבחור עורך דין תאונות דרכים מקצועי, אדיב ומנוסה, שיקל עליכם את ההליך המפותל בנבכי הבירוקרטיה ויסייע לכם לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לכם.
כיצד לבחור עורך דין תאונות דרכים
לבחירה בעורך הדין הנכון חשיבות גבוהה ומכרעת לסיכויינו לקבל את הפיצוי המגיע לנו. כדאי להיזהר מעורכי דין שתחומי עיסוקם רחבים ומגוונים ומתפרסים על פני איזורים רבים, ולחפש עורך דין מקצועי המתמקד בתחום נזקי הגוף ותאונות הדרכים. לניסיון רב ומעמיק בתיקי נזקי גוף ותאונות דרכים יש, כמובן, ערך רב. עורך דין מומחה לתאונות דרכים צריך להכיר ברמה מספקת את עולם הרפואה וגוף האדם, בנוסף על היכרותו עם המערכת המשפטית. כך תוכלו להבטיח הצלחה מקסימלית בתביעה וקבלת מלוא כספי הפיצויים המגיעים לכם. עורך דין תאונות דרכים צריך להיות מקושר היטב עם גורמים רלוונטיים בעולם הרפואה והרכב, על מנת להציג חוות דעת מקצועיות שיסייעו בבניית התיק ובהוכחת הנזק ויגדילו את כמות הפיצויים אותם תקבלו בסופו של ההליך.
תאונת דרכים או תאונת עבודה?
תאונות רבות הנגרמות לנפגע בדרכו אל העבודה או בחזרה ממנה, נחשבות כתאונות עבודה ומצריכות התייחסות מיוחדת, שכן התביעה מתבצעת גם מול ביטוח לאומי כנפגע עבודה. במקרה זה, חשוב להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים מומחה שיסייע בהליכים מול ביטוח לאומי וחברות הביטוח, ויאפשר לכם להתמודד עם יחסי הגומלין הסבוכים ביניהם, קביעת דרגת הנכות במידה ויש בכך צורך, ויגדיל את סיכויי קבלת גובה הפיצויים המקסימלי המגיע לכם.
כיצד מחושב גובה הפיצוי במקרה של תאונת דרכים
גובה הפיצויים מורכב מכמה גורמים שיש לבחון בקפדנות ולתמוך בחוות דעות רלוונטיות מגורמי מקצוע. החשוב מביניהם הוא אחוזי הנכות שנקבעו, אם נקבעו, לאחר התאונה. ככל שהנכות שנקבעה תהיה גבוהה יותר, יעלה סכום הפיצויים בהתאמה, על מנת לאפשר לנפגע שיקום מלא וחזרה לשגרה לאחר התאונה. במקרים רבים, תאונת דרכים שארעה לנפגע בדרכו מהעבודה או אליה, תחשב כתאונת עבודה ותאפשר תביעה גם מביטוח לאומי. במסגרת הליך זה נקבעים אחוזי הנכות ודרגתה שהינם מחייבים גם עבור ההליך המשפטי מול חברות הביטוח. כמו כן, מובאים בחשבון גילו של הנפגע, גובה משכורתו ואורח חייו טרם התאונה, בחינת הפסדי השכר והפנסיה במידה ונגרמו כתוצאה מהתאונה, הוצאות רפואיות נלוות, וכן הערכה כללית של מגוון הנזקים העקיפים הנגרמים בעקבות התאונה.